آموزش افزایش رتبه سایت در گوگل | ۶۳ روش برتر
هنگامی که به دنبال چیزی هستید (یک رستوران خوب برای صرف شام، یک وکیل خوب در حوزه مالی، موضوعی درباره فیلم مورد علاقه تان…) معمولا به سمت گوگل می روید. اغلب افراد بر روی اولین گزینه های نتایج جستجو کلیک می کنند. آیا دوست ندارید که که سایت شما در ابتدای لیست نتایج جستجو قرار داشته باشد؟
این مورد، هدف بهینه سازی سایت ها برای موتورهای جستجو یا سئو می باشد، اما افزایش رتبه سایت خصوصا در حیطه های رقابتی به همین راحتی ها نیست. گوگل برای جلوگیری از فعالیت اسپمرها و شبیه سازها، تنها توصیف مبهمی از نحوه کار الگوریتم رتبه بندی خود دارد، اما در طی این سال ها، کارشناسان سئو صدها پارامتر موثر بر افزایش رتبه سایت در گوگل را مطرح کرده اند. این الگوریتم نیز همیشه در حال تغییر بوده و همین مسئله علت پیچیده بودن سئو برای بسیاری از افراد است.
به همین دلیل ما تلاش زیادی کرده ایم تا لیستی از ۶۳ روش مختلف برای افزایش رتبه وب سایت در گوگل را برای شما تهیه کنیم. این روش ها موجب افزایش دانش شما نسبت به سئو شده و حاوی نکاتیست که حتی برای مبتدیان نیز قابل درک می باشد.
بهینه سازی دامین: این دسته شامل استراتژی هایی برای انتخاب دامنه و میزبانی از آن می باشد.
بهینه سازی و سئو داخلی سایت: این دسته شامل تاکتیک هاییست که بر روی کل سایت اعمال می گردد و موجب ارتقا اعتبار و اعتماد گوگل به آن می شود. همچنین کمک می کند تا وبسایت شما برای پایشگرهای گوگل قابل مشاهده باشد.
بهینه سازی و سئو صفحات: این دسته شامل روش هایی می شود که موجب بهینه سازی صفحات سایت و در نتیجه افزایش اعتبار و رتبه آنها در نتایج جستجو می گردد.
لینک سازی: این دسته شامل استراتژی هایی برای کسب بک لینک می شود که برای افزایش اعتبار دامنه ضروری هستند.
شبکه های اجتماعی: بازاریابی در شبکه های اجتماعی موجب افزایش رنک سایت به صورت مستقیم نمی شود، اما می تواند تاثیر فراوانی بر روی فاکتورهای فرعی افزایش رتبه سایت داشته باشد.
استراتژی های تصحیح کننده: این دسته شامل تاکتیک هاییست که موجب رفع مشکلات استراتژی های موجود می گردد.
در ادامه بدون هیچ مکثی به معرفی ۶۳ روش افزایش رتبه وبسایت در گوگل و سایر موتورهای جستجو می پردازیم.
بهینه سازی دامین
۱٫ با استفاده از به کاربردن کلمات کلیدی نام دامین را بهینه تر کنید
اولین کار شما انتخاب نامی برای دامنه است که شامل کلمه کلیدی کسب و کار شما باشد. انتخاب کلمات کلیدی برای یک سایت می تواند بسیار پیچیده باشد. فرض می کنیم که شما کلمات کلیدی مرتبط با کسب وکار خود را یافته و مخصوصا آنهایی که دارای جستجوی زیاد اما رقابت کمتر هستند را شناسایی کرده اید.
حضور قسمتی از کلمات کلیدی در نام دامنه می تواند به افزایش رتبه سایت در جستجوی آن عبارات کمک کند. به عنوان مثال اگر کار حیطه کاری شما درباره فروش تبلت می باشد، استفاده از کلمه Tablet در نام دامنه مطمئنا امتیازاتی را برای شما به همراه خواهد داشت. اما اگر نام دامنه خود را انتخاب و خریداری کرده اید، تغییر آن ضرورتی نداشته و بهتر است با همان نام ادامه دهید. اما اگر در ابتدای راه هستید، قطعا این نکته ارزش توجه کردن را دارد.
۲٫ نام دامنه کوتاهی را انتخاب کنید
در هنگام انتخاب نام دامنه دقت کنید که تا آنجا که ممکن است، طول آن کوتاه باشد. همانطور که در دیگر تکنیک های بهینه سازی یو آر ال نیز مشاهده خواهید کرد، گوگل یو آر ال های کوتاه، ساده و سر راست را ترجیح می دهد. هر چه تعداد کارکترهای دامنه بیشتر باشد، فهمیدن آن برای کاربران پیچیده تر شده و به خاطر آوردن آن سخت تر خواهد شد. در انتخاب نام دامنه، نسخه های کوتاهتر در اولویت هستند. برای آگاهی از تاثیر نام دامنه در سئو مطلب لینک شده را مطالعه کنید.
۳٫ ساب دامین ها را واضح و بهینه نگه دارید
همه وب سایت دارای ساب دامین نمی باشند. ساب دامین ها برای ایجاد یک قسمت یا حتی یک برند مجزا از دامنه مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال ممکن است برای دامنه example.com، ساب دامین blog.example.com را نیز مشاهده کنید. این کار با هدف جداسازی بخش وبلاگ وب سایت از پلتفرم فروشگاهی آن انجام شده است.
مجددا برای اینکه گوگل را در زمینه ساده بودن دامنه راضی نگه دارید، بهتر است نام ساب دامین کوتاه و واضح بوده و تنها از کلماتی در آن استفاده شود که بیانگر ماهیت ساب دامین باشد. البته ما به شخصه استفاده از ساب دامین را برای بخش وبلاگ پیشنهاد نکرده و در عوض پیشنهاد می کنیم تا از یک زیر مجموعه به شکل example.com/blog برای بخش وبلاگ سایت استفاده کنید.
۴٫ اطلاعات WHOIS دامنه را در دسترس عموم قرار دهید
WHOIS به پروتکل ثبت و یافتن منابع مختلفی که به یک وبسایت مرتبط است گفته می شود. به عنوان مثال شما می توانید به جستجوی دامنه و اطلاعات تماس وبمستر آن بپردازید. شما به عنوان مالک دامنه می توانید این اطلاعات را از دسترس عموم خارج کنید. اما بهتر است که این اطلاعات مخفی نباشد. در صورت مخفی کردن اطلاعات WHOIS دامنه ممکن است گوگل اینطور تصور کند که شما سعی در حال انجام کار غیر مجازی هستید.
۵٫ هاستی مناسب برای میزبانی سایت انتخاب کنید
اغلب هاست ها در ظاهر یکسان به نظر می رسند. آنها معمولا پکیج های مشخصی و یکسانی داشته و قیمت هایی شبیه به هم برای محصولاتشان در نظر گرفته اند. با این حال انتخاب شما در زمینه هاست وبسایت می تواند نقش مهمی در رتبه سایت در نتایج جستجو داشته باشد. به عنوان مثال و در بدترین سناریو ممکن، اگر هاست شما متهم به شرکت در فعالیت های خرابکارانه است، این مسئله می تواند بر روی اعتبار دامنه شما نیز اثرگذار باشد.
در حالتی کامل ملموس تر اگر قطعی هاست شما زیاد باشد، احتمالا این مسئله بر روی جایگاه سایت در نتایج جستجو تاثیر منفی می گذارد و حتی ممکن است وبسایت در زمان هایی کلا در نتایج جستجو دیده نشود. هاست های خوبی زیادی در اینترنت وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید. برای آگاهی از انواع هاست ها، مطالعه مطلب انواع هاست را به شما پیشنهاد می کنیم. ارائه دهندگان هاست می توانند با ارسال رزومه خود، از طرف ما به عنوان یک هاست خوب به مخاطبان معرفی شوند.
۶٫ با احتیاط فراوان وبسایت خود را منتقل کنید
کاملا محتمل است که در مقطعی تصمیم به انتقال سایت به یک دامنه جدید یا هاست جدید بگیرید. حتی ممکن است که تصمیم به طراحی و راه اندازی مجدد سایت خود کنید. قطعا در این شرایط انتقال سایت با در نظر داشتن اصول سئو، امری بسیار ضروری و مهم است. در غیر این صورت ممکن است که موجب سردرگمی پایشگرها شده و آنها دو نسخه از سایت شما را مشاهده کنید.
این امر موجب ایجاد محتوای تکراری از نظر آنها می شود. همچنین ممکن است آنها به دنبال صفحاتی بگردند که دیگر وجود ندارند و در نتیجه اعتبار دامنه شما به کلی از بین می رود. این اتفاق تاکنون برای سایت های بسیاری افتاده است.
۷٫ منتظر بمانید
در مورد مسئله تاثیر عمر دامنه بر روی اعتبار آن هنوز شبهاتی وجود دارد. این مسئله از نظر منطقی قابل پذیرش بوده، چرا که هر چه عمر یک دامنه بیشتر باشد، احتمال اینکه آن سایت از نوع اسپمر باشد کمتر است. تاثیر این مسئله اندک است، بنابراین نیاز نیست که سالها مالک یک دامنه باشید تا بعد از سن دار شدن آن، شروع به کار بر روی آن کنید. هر چه بر زمان فعالیت شما در یک دامنه می گذرد، مطمئنا بر اعتبار آن نیز افزوده خواهد شد.
سئو و بهینه سازی داخلی سایت
۸٫ کدهای سایت را بهینه و عاری از موارد اضافه کنید
این مورد برای کسانی که با توسعه وب آشنا نیستند کمی مبهم به نظر برسد. اگر بخواهیم خیلی ساده آن را بیان کنیم بهتر است با مثالی شروع کنیم. فرض کنید بخواهید از نقطه یک به نقطه دو بروید. مطمئنا بی نهایت مسیر برای رفتن وجود دارد، اما عاقلانه ترین کار انتخاب کوتاه ترین و بهینه ترین مسیر است. در مورد کدنویسی سایت هم روش های زیادی وجود دارد. اما برخی روش ها از بقیه بهینه تر هستند.
استفاده از کدهای پیچیده و غیر ضروری معایب خود را به همراه دارد. از جمله این معایب، سرعت پایین بارگذاری سایت و معطل کردن پایشگرهای موتورهای جستجوست. بنابراین با وقت گذاشتن بر روی وبسایت نسبت به بهینه سازی کدهای آن اقدام کنید. برای کسب اطلاعات دقیق تر مطلب کدنویسی سئو را مطاله کنید.
۹٫ فایل robots.txt را بهینه سازی کنید
این اقدام با توجه به خواسته و اهداف شما از وبسایت می تواند شامل حال شما نگردد. به طور معمول پایشگرهای جستجو به خزیدن در سایت پرداخته و هر صفحه ای از آن را ایندکس می کنند. اما شما می توانید با ارائه یک سری دستورالعمل در فایل robots.txt، جلوی پایش آنها در مسیرهای دلخواهتان را بگیرید.
با استفاده از فایل robots.txt می توانید از دسترسی پایشگرها به اینکس بعضی از صفحات جلوگیری کرده تا از ایجاد محتوای تکراری خودداری کنید. همچنین با این کار می توان محتوایی که علاقه مند به مشاهده آنها از طرف ربات های گوگل نیستید را از دید آنها مخفی نگه دارید. دقت داشته باشد که از این روش برای تکنیک های کلاه سیاه استفاده نکنید، چرا که گوگل پس از مدتی متوجه نیت اصلی شما می گردد.
۱۰٫ خطاهای سروری را به سرعت رفع کنید
وبسایت شما مطمئنا در صد در صد مواقع آنلاین نخواهد بود ممکن است در بعضی مواقع سرور دچار خطا شده و بعضی از صفحات از دسترس خارج گردند. این مسئله از واقعیت های توسعه وب بوده و غیر قابل اجتناب می باشد. کاری که شما می توانید انجام دهید اینست که نظارت کاملی بر روی وضعیت سرورهای سایت داشته و با نهایت سرعت نسبت به رفع خطاهای آن اقدام کنید.
۱۱٫ یو آر ال های سایت را ثابت نگه دارید
اگر با مفهوم عبارات بو آر ال های استاتیک و دینامیک آشنا نیستید، احتمال این مسئله کمی برایتان غریبه جلوه می کند. در ابتدا به توضیح عبارت یو آر ال دینامیک و متغیر می پردازیم. این یو آر ال ها با توجه به وضعیت پارامترهای خود و نسبت آن با دیتابیس سایت، محتوای متفاوتی را نمایش می دهند. یو آر ال های ثابت تنها در صورتی تغییر می کنند که ادمین سایت آن را در بک اند تغییر دهد.
به جز در شرایطی بسیار خاص، یو آر ال های سایت می بایست ثابت و استاتیک بوده و تنها با خواسته خود شما قابلیت تغییر داشته باشند. این کار موجب هر چه بیشتر شدن اعتبار سایت و افزایش رتبه صفحات آن در نتایج جستجو می گردد.
۱۲٫ یو آر ال های سایت را به صورت منطقی سازماندهی کنید
یو آر ال های سایت می بایست با توجه به سلسله دسته بندی های یک صفحه سازمان دهی شوند. به عنوان مثال یو آر ال صفحات ممکن است دارای دسته بندی های اصلی و فرعی یک مطلب یا محصول باشد.
این مسئله موجب بهینه سازی بهتر صفحات در زمینه کلمات کلیدی شده و تجربه کاربری بهتری را به بازدیدکنندگان ارائه می دهد. همچنین اطلاعات بیشتری به گوگل درباره نحوه سازمان دهی سایت ارائه می شود. هیچ دلیلی برای عدم انجام این کار وجود ندارد. البته شایان ذکر است که اغلب سیستم های مدیریت محتوا مانند جوملا یا وردپرس ذاتا دارای چنین قابلیتی هستند.
۱۳٫ یو آر ال ها را تا آنجا که ممکن است کوتاهتر کنید
به همان دلایلی که در کوتاه تر بودن نام دامنه ذکر کردیم، طول یو آر ال ها نیز می بایست که تا آنجا که ممکن است کوتاه باشد. به واسطه این کار هم شما و هم کاربران به شکل بهتری می توانند از سایت استفاده کنند و نظم دهی به آن آسانتر خواهد بود. به عنوان مثال اگر دسته ای با عنوان “خدمات و محصولات” در سایت دارید می توانید تنها از عبارت “محصولات” یا “سرویس ها” در یو آر ال آن استفاده کنید.
اگر عنوان پست سایت در وبلاگ عبارت “چگونه از یک شرایط بحرانی و شرم آور در محل کار بگریزیم” است می توانید به جای استفاده از تمام عبارت در یو آل صفحه از عبارت “گریز-شرایط-بحرانی-کاری” در یو آر ال آن استفاده کنید. از استفاده از هرگونه حروف اضافه نیز در یو آر ال خودداری کنید. شاید این مورد با مورد شماره ۱۲ منافات داشته باشد. دقت داشته باشید که اولویت استفاده از دسته بندی ها در یو آر ال می باشد، اما بدین شکل که تمام عبارات مربوط به نام آنها به صورت خلاصه و کوتاه در یو آر ال استفاده شود.
۱۴٫ یک نقشه سایت HTML ایجاد کنید
یک نقشه سایت HTML برای کابران ایجاد شده و نبایست با نقشه سایت XML اشتباه گرفته شود. هدف از ایجاد نقشه سایت HTML، تهیه لیستی از مهمترین آدرس های سایت برای کاربران می باشد، به گونه ای که بتوانند آن ها را تنها با یک کلیک دنبال کنند. معمولا وبمسترها لینک نقشه سایت HTML را در قسمت پایین سایت قرار می دهند.
۱۵٫ یک نقشه سایت XML ایجاد و آن را در هاست آپلود کنید
نقشه سایت XML نسخه پیچیده تر نقشه سایت HTML است. این نقشه سایت دارای کدهاییست که قابل درک برای موتورهای جستجوست. ساخت نقشه سایت XML ساده تر از چیزیست که به نظر میرسد. بسیاری از وبسایت ها و همینطور افزونه های سیستم های مدیریت محتوا قادر به تولید این فایل هستند.
بعد از آپلود این فایل می بایست آن را از طریق کنسول جستجوی گوگل به آن معرفی کنید. دقت داشته باشید که گوگل بدون وجود نقشه سایت نیز به پایش صفحات آن می پردازد، اما حضور نقشه سایت می تواند به این کار سرعت و دقت بیشتری دهد.
۱۶٫ نقشه سایت را همواره به روزرسانی کنید
چه بر آن آگاه باشید یا نه، وبسایت شما همواره در حال تغییر است. شما همواره در حال اضافه کردن صفحات جدید به سایت، حذف صفحات و یا تغییر در ساختار کلی سایت هستید. در هنگام انجام چنین تغییراتی معمولا به روز رسانی نقشه سایت از خاطر فراموش می شود. بنابراین همواره به روز رسانی آن را به خود یاداوری کنید. عدم به روز رسانی نقشه سایت موجب کاهش رتبه در نتایج جستجو نمی شود، اما این کار به اجرای روانتر استراتژی های سئو کمک خوبی می کند.
۱۷٫ از بارگذاری صحیح محتوای صفحات در تمام دستگاه ها اطمینان حاصل کنید
دقت داشته باشید که صفحات سایت در هر دستگاه و مرورگری می بایست به صورت صحیحی بارگذاری شوند. اغلب توسعه دهندگان وب از یک دستگاه یا مرورگر به خصوصی برای تست وبسایت شما استفاده می کنند. اما آیا وبسایت شما در دیگر دستگاه ها و مرورگرها نیز به صورت صحیحی نمایش داده می شود؟
عدم بارگذاری یک تصویر در مرورگرهای قدیمی تر مانند اینترنت اکسپلورر موجب آسیب به اعتبار آن می گردد. برای مشاهده وبسایت خود در انواع مرورگرها و دستگاه ها می توانید از سرویس هایی مانند BrowserStack استفاده کنید.
۱۸٫ وبسایت خود را برای دستگاه های موبایل بهینه سازی کنید
شما می بایست وب سایت خود را برای دستگاه های موبایل بهینه سازی کنید. هم اکنون غالب ترافیک وب بر بستر دستگاه های موبایل منتقل می شود، بنابراین کاملا منطقیست که به بهینه بودن سایت ها در این دستگاه ها توجه ویژه ای کنیم. همچنین در حضور الگوریتم های گوگل مانند Mobilegeddon اهمیت این مسئله دو چندان نیز می شود.
خوشبختانه گوگل دارای ابزاری به نام Mobile-Friendly Test است که موبایل پسند بودن سایت را تایید کرده و در صورت عدم تایید مشکلات آن را نیز بیان می کند. در ذهن داشته باشید که بهینه سازی برای دستگاه های موبایل رعایت حداقلی ها نیست، بلکه این بهینه سازی بایست به گونه ای باشد که بهترین تجربه کاربری را به کاربر موبایلی منتقل کند.
۱۹٫ سیستم هدایت کاربران را ارتقا دهید
شما می توانید با استفاده از ارتقا سیستم هدایت کاربران و منوی اصلی سایت به افزایش رتبه سایت در گوگل بپردازید. گوگل اهمیت زیادی به تجربه کاربری داشته و این غول جستجو همواره نشان داده که به اصول خود بسیار متعهد است. مهمترین تعهد گوگل از دید خود اینست که بهترین نتایج را به ازای جستجوی عبارات مورد نظرشان به کاربران نمایش دهد. گوگل همواره می خواهد که کاربران تجربه خوبی از کار با سایت داشته و یکی از عوامل موثر بر این موضوع هدایت صحیح کاربران در سایت می باشد.
وبسایت خود را در دسته ها و زیرمجموعه هایی تقسیم کرده و منوی های آن را در دسترس کاربران قرار داده و قابل کلیک برای آنها کنید. این مسئله شاید در ظاهر ساده به نظر برسد اما این موضوع اغلب مورد غفلت قرار گرفته و به خاطر انتقال اعتبار در سایت، مهمتر از چیزیست که اغلب کاربران به آن فکر می کنند. مهمترین صفحات سایت را در منوی اصلی قرار داده تا حداکثر رتبه را برای آنها در گوگل کسب کنید.
۲۰٫ موتورهای جستجو را با استفاده از داده های ساختار یافته بیشتر تغذیه کنید
گراف دانش گوگل در حال بزرگتر شدن بوده و امروزه قادر است که به بسیاری از سوالات کاربران با توجه به اطلاعاتی که از سراسر وب کسب کرده است، پاسخ کوتاه و دقیقی دهد. چگونه می توان اطلاعات سایت خود را در این کادرها به نمایش گذاشت تا به حداکثر بازدید رسید.
کلید حل این مسئله استفاده از داده های ساختار یافته و قابل فهم کردن آن برای موتورهای جستجوست. وبسایت schema.org دارای آموزش های زیادی برای استفاده از این داده های ساختار یافته می باشد. همچنین در صورت استفاده از سیستم های مدیریت محتوا نیز پلاگین های خوبی در این زمینه وجود دارد که می توانید از آنها بهره ببرید.
۲۱٫ از لینک های داخلی به همراه انکر تکستهای مرتبط استفاده کنید
هدایت صحیح کاربران تا اندازه ای وابسته به چگونگی لینک شدن صفحات به یکدیگر است. به عنوان مثال فرض می کنیم کاربری که در صفحه اصلی سایت قرار دارد، می تواند به راحتی به هر قسمت دیگر سایت برود، اما آیا او می تواند در بین دیگر صفحات نیز به راحتی جا به جا شود؟
سعی کنید که حداقل یک لینک به سایر صفحات در هر صفحه از سایت قرار دهید. بعضی از پست های وبلاگ شما می توانند چندین لینک به سایر پست ها نیز داشته باشند. لینک های داخلی علاوه بر کمک به افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو به نگه داشتن کاربران در سایت نیز کمک زیادی می کنند. این افزایش زمان حضور در سایت موجب نرخ تبدیل بیشتری می شود.
۲۲٫ به سایر منابع معتبر و مرتبط لینک دهید
لینک های داخلی تنها شروع کار محسوب می شوند. لینک دادن به سایر وبسایت های معتبر نیز می تواند ایده خوبی برای پشتیبانی از صحت مطالب حال حاضر شما می تواند باشد. به عنوان مثال لینک دادن به منابع یک مطلب از یک سایت معتبر می تواند به افزایش اعتبار آن کمک زیادی کند.
تنها دقت داشته باشید که سایت های معتبری را به عنوان منبع معرفی می کنید تا از تاثیر مثبت آنها بهره مند شوید.
۲۳٫ از فرمت صحیح برای تصاویر سایت استفاده کنید
استفاده از تصاویر در صفحات سایت چه به عنوان ورود به یک گالری عکس چه برای یک پست منتشر شده در سایت می تواند ایده بسیار خوبی باشد. اما هر عکسی نمیتواند عملکرد مناسبی داشته باشد. بعضی از تصاویر در محیط وب بهتر از بقیه هستند. به عنوان مثال بعضی از فرمت ها در بعضی از دستگاه ها به خوبی بارگذاری نمی شوند و موجب کندی سرعت سایت می گردند.
به عنوان یک قاعد کلی در ذهن داشته باشید که فرمت های JPG، PNG و GIF در نوع خود جز بهترین انتخاب ها هستند. علاوه بر این می بایست حجم این عکس ها را تا آنجا که ممکن است کاهش دهید تا سرعت بارگذاری صفحات افزایش یابد.
۲۴٫ با استفاده از تگ ALT برای عکس های خود نام مرتبطی انتخاب کنید
با استفاده از بهینه سازی عکس ها و انتخاب عنوان مناسب برای آنها می توانید از شانس نمایش عکس های سایت در نتایج جستجو بهره مند شوید. این مسئله تاثیر مستقیمی بر روی اعتبار دامنه و رتبه سایت در نتایج جستجو ندارد، اما سیگنالی از موضوعیت صفحه را به گوگل می دهد.
ابتدا برای عکس عنوان صحیحی انتخاب کنید. این نام می بایست کوتاه و توصیفی بوده و با موضوع عکس در ارتباط باشد. سپس متن جایگزین مناسبی را انتخاب کرده، به گونه ای که توصیف کننده دقیق محتوای عکس باشد. برای انتخاب این عبارت تصور کنید که کاربر چه عنوانی را برای یافتن چنین عکسی جستجو خواهد کرد.
۲۵٫ سرعت سایت را ارتقا دهید
در مرحله بعد می بایست نسبت به ارتقا عملکرد سایت اقدام کنید. تنها چند صدم ثانیه زمان کمتر در بارگذاری سایت می تواند تاثیر مثبتی بر روی رتبه آن داشته باشد. سرعت سایت به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر روی رتبه آن در نتایج جستجو گوگل و سایر موتورهای جستجو تاثیر گذاشته و ارزش بهینه سازی زیادی دارد.
وقتی کاربری بر روی سایت شما در نتایج جستجو کلیک می کند، بعد از چند ثانیه تصمیم می گیرد که در آن بماند یا نه. طبق گزارش سایت معتبر KissMetrics، ۴۷ درصد کاربران انتظار دارند که وبسایت مورد نظرشان در عرض دو ثانیه یا کمتر بارگذاری شود و ۴۰ درصد کاربران دوست دارند که وبسایت مورد نظرشان در کمتر از سه ثانیه به نمایش دراید. تنها یک ثانیه بیشتر منجر به ایجاد تفاوت هفت درصدی شده است که این مسئله می تواند به همین نسبت بر روی نرخ تبدیل سایت تاثیر گذار باشد.
سرعت سایت خود را اندازه گیری کرده تا در صورت وجود مشکل نسبت به رفع آنها اقدام کنید، حتی اگر سایت شما در صدر نتایج جستجو قرار دارد. شما می توانید برای این کار از ابزارهایی مانند Pingdom بهره ببرید.
۲۶٫ وب سایت خود را با استفاده از گواهینامه امنیتی SSL امن تر کنید
این مورد از جمله پارامترهای موثر بر افزایش رتبه سایت در گوگل می باشد و با توجه به ساده بودن پیاده سازی، ارزش آن را دارد که بر روی آن وقت بگذارید. گوگل در سال ۲۰۱۴ اعلام کرد که ازین پس وبسایت های دارای گواهینامه SSL اولویت بیشتری به بقیه سایت ها داشته و گوگل به آنها امتیاز بیشتری در رتبه بندی می دهد. این مسئله با توجه به افزایش اهمیت امنیت وب در طی سالهای اخیر، احتمالا در سال های آتی به فاکتوری موثر تر نیز تبدیل خواهد شد. برای آگاهی بیشتر مطلب تاثیر Https بر روی سئو را مطالعه کنید.
با خرید گواهینامه امنیتی از شرکت ارائه دهنده هاست خود یا هر شرکت دیگری می توانید آن را با هزینه ای ناچیز بر روی سایت خود پیاده سازی کنید. حتی اگر هدف شما ارتقا رتبه سایت نیز نباشد، گواهینامه امنیتی SSl موجب حفظ امنیت کاربرانتان می گردد و از این رو آنها به سایت شما اعتماد بیشتری خواهند کرد.
در صورتی که تازه شروع به کار کرده اید پیشنهاد می کنیم که حتما از گواهینامه امنیتی در وبسایت خود بهره بگیرید. لزوم داشتن گواهینامه برای وبسایت هایی که دائما در حال انتقال اطلاعات مهم و حساسی همچون اطلاعات کاربری و کارت های بانکی خود هستند (مانند فروشگاه های اینترنتی) ضرورت بسیار بیشتری دارد.
۲۷٫ محتوای تکراری را شناسایی و پاک کنید
گوگل به دلایل کاملا واضحی از محتوای تکراری متنفر است. هیچ دلیلی وجود ندارد که محتوایی از یک صفحه بر روی سایر صفحات همان سایت یا دیگر وبسایت ها وجود داشته باشد. این مسئله به منزله سرقت محتوا نیز محسوب می شود. با این حال وجود محتوای تکراری بدون اینکه کلمه ای را کپی کرده باشید در وب سایت شما امری کاملا محتمل است.
در بعضی از مواقع پیش می آید که گوگل دو نسخه متفاوت از یک محتوا را (مانند نسخه HTTPS و نسخه HTTP از همان صفحه) مشاهده کرده و آن را به منزله محتوای تکراری می بیند، در صورتی که چنین چیزی نیست. شما می توانید با چک کردن کنسول جستجوی گوگل و سایر ابزارها به بررسی این گونه مشکلات پرداخته و یکی از نسخه های مشابه را پاک کنید.
۲۸٫ از تگ rel=canonical استفاده کنید
در بعضی از مواقع توجیهاتی برای داشتن محتوای تکراری در صفحات مختلف سایت وجود دارد. به عنوان مثال شاید در سایت خود دو نسخه متفات از یک محتوا را داشته باشید. اگر چنین حالتی در سایت شما وجود دارد و نمیخواهید که رتبه سایت در گوگل کاهش پیدا کند بهترین راهکار استفاده از تگ کانونیکال می باشد.
این تگ به گوگل کمک می کند تا صفحه اصلی و سایر نسخه های آن را درک کرده تا نسخه صحیح را در نتایج جستجو نمایش دهد. دقت داشته باشید که این روش راهکار متفاوتی نسبت به نادیده گرفتن صفحات توسط فایل robots.txt محسوب می شود.
۲۹٫ به محتوای سایت نظم بخشیده و آنها را دسته بندی کنید
در مرحله بعد لازم است که به سازمان دهی مطالب سایت پرداخته و آنها را در مجموعه ها و زیرمجموعه هایی دسته بندی کنید. لیستی از موضوعات مطرح شده در بلاگ تهیه کرده و برای هر یک از آنها دسته ای ایجاد کنید. گوگل قادر به مشاهده این اطلاعات خواهد بود و از آنها برای درک بهتر مطالب استفاده می کند.
همچنین با این کار می توانید کلمات کلیدی جدیدی را در این صفحات به کار ببرید تا شانس کسب ترافیک از سایت خود را افزایش دهید.
۳۰٫ اطلاعات تماس سایت را در دسترس قرار دهید
این مورد از فاکتورهای خیلی موثر رتبه بندی محسوب نمی شود، اما گوگل آن را تا حدودی در نظر می گیرد، چرا که موجب ارتقا تجربه کاربری سایت می گردد. روش اصلی تماس با شما که اغلب تلفن می باشد، می بایست کاملا واضح بوده و قابل مشاهده برای کاربران باشد.
همچچنین می بایست برای کسب و کار خود یک صفحه تماس با ما طراحی کرده و اطلاعات کامل مربوطه را در این صفحه قرار دهید. این اطلاعات شامل نام شرکت، آدرس، تلفن های تماس و اطلاعات مربوط به شبکه های اجتماعی می باشد.
۳۱٫ صفحه قوانین سایت و حفظ حریم خصوصی برای سایت ایجاد کنید
بدون توجه به نوع کسب و کار خود بهتر است که قوانین سایت و حفظ حریم خصوصی کاربران را در صفحات جداگانه ای توضیح دهید. داشتن چنین صفحاتی در نقشه سایت نشان می دهد که شما به کسب و کار خود اهمیت فراوانی داده و در مورد حفظ اطلاعات کاربران کاملا شفاف هستید.
به واسطه چنین صفحات افزایش رتبه فوق العاده ای را مشاهده نخواهید کرد، اما این گونه صفحات از جمله مواردی هستند که هر سایتی الزاما به آن نیاز دارد.
۳۲٫ با استفاده از کنسول جستجوی گوگل به شناسایی و رفع خطاهای سایت بپردازید
کنسول جستجوی گوگل معدنی از اطلاعات درباره نحوه عملکرد سایت و همینطور نوع نمایش آن در نتایج جستجو می باشد. این ابزار به شما کمک می کند تا مشکلات سایت را یافته تا از ایجاد تداخل در روش های سئو سایت جلوگیری کنید.
به عنوان مثال این کنسول در هنگام از دسترس خارج شدن سایت به شما هشدار داده و همین طور می توانید نگاهی به چگونگی ایندکس صفحات سایت کنید. مشکلات ایندکس شدن صفحات را یافته و همواره سایت خود را در بهترین وضعیت نگه دارید.
۳۳٫ نقد کاربران را در وبسایت نمایش دهید
این مورد در پلتفرم های فروشگاهی که به فروش محصولات به شکل آنلاین می پردازند کاملا ضروریست. به کاربران خود اجازه دهید تا در مورد محصولات سایت نظر داده و سوالات خود را بپرسند. شما می توانید قابلیت اضافه کردن نمره از طریق ستاره و اعداد را به آنها بدهید اما موضوع مهم در افزایش رتبه سایت قابلیت درج نظرات توسط آنهاست.
با استفاده از این روش می توان کاربران را در نوشتن محتوای سایت سهیم کرد و همینطور با استفاده از میکرو دیتاها به نمایش امتیاز آنها در نتایج جستجو پرداخت.
۳۴٫ بانس ریت سایت را کاهش دهید
بانس ریت سایت نشان از میزان تجربه کاربری آن دارد و همینطور مقدار مشارکت آنها را به نمایش می گذارد. بانس ریت بالا برای یک سایت نشام می دهد که کاربران علاقه مند به مطالب آن نیستند و گوگل از این پارامتر برای تخمین میزان ارتباط صفحات با کلمات مورد جستجو بهره می برد.
تلاش کنید که بانس ریت سایت را با ارائه محتوای با کیفیت تر و ارزشمندتر کاهش داده و بدین شکل مشارکت کاربران در وبسایت را افزایش دهید. با ارائه محتوای بهتر و بلندتر کاربران را مدت زمان بیشتری در سایت نگه دارید.
۳۵٫ میزان زمان حضور کاربر در صفحات را افزایش دهید
با کاهش بانس ریت سایت مطمئنا زمان حضور کاربران در سایت افزایش خواهد یافت. با این کار دیگر نیازی نیست که برای افزایش زمان حضور کاربران کار خاصی انجام دهید. گوگل میزان زمان حضور کاربران در سایت را نشانی از میزان ارزش محتوای آن می داند.
به عنوان مثال مطلبی که مطالعه آن نیازه به ده دقیق زمان دارد نسبت به مطلب دیگری که در عرض سی ثانیه قابل خواندن است از دید گوگل ارزش بیشتری برای نمایش در نتایج بالای جستجو دارد.
۳۶٫ کاربران را علاقه مند به بازگشت به سایت کنید
در اغلب مواقع سئو با هدف جذب کاربرانی که هنوز نام شما را نشنیده اند به کار می رود. بهنیه سازی سایت در کلمات به خصوص روشی برای جذب این گونه کاربران است. با این حال بهینه سازی سایت برای بازگشت کاربران نیز می تواند در افزایش رتبه آن تاثیر به سزایی داشته باشد.
انتشار منظم محتوا، تشویق کاربران به بازگشت به سایت و جایزه به کاربران همیشگی سایت از جمله روش هاییست که به استراتژی سئو سایت کمک زیادی خواهد کرد.
۳۷٫ وبسایت خود را در کلمات محلی بهینه سازی کنید
تمام کسب و کارها نیاز به سئو محلی ندارند، اما با این حال این مورد در کسب و کارهایی که به رفت و آمد کاربران وابسته هستند، امری ضروریست. الگوریتم محلی گوگل نسبت به الگوریتم عادی آن متفاوت است. این الگوریتم در جستجوی عباراتی که نیازمند ارائه کسب و کارهای محلیست، سه مورد از آنها را در ابتدای نتایج جستجو نشان می دهد.
با استفاده از ثبت کسب و کار خود در گوگل می توانید از شانس حضور در نتایج جستجوی محلی برخوردار شوید. همچنین با بهینه سازی سایت در عبارتی که مرتبط با نام شهر و محله تان است، می توانید امید به کسب ترافیک از مشتریان محلی داشته باشید.
بهینه سازی و سئو صفحات
۳۸٫ برندهای شخصی بسازید
داشتن بخش وبلاگ و به روز رسانی آن در هر برنامه سئو، امری واضح و ضروریست. فعالیت در وبلاگ می بایست در راستای سئو هر چه بهتر سایت باشد. با این حال قبل از شروع کار بهتر است که قوانینی را برای نویسندگان وضع کرده تا هر یک از آنها دارای یک کارکتر به خصوص در سایت باشند.
این کار باعث ایجاد یک برند شخصی برای هر یک از آنها شده و وجهه مشخصی به آنها می دهد. این برندهای شخصی می توانند در قالب یک فرد یا یک تیم باشند و هر یک در زمینه خاصی فعالیت کنند. این کار باعث بهینه سازی هر چه بهتر مطالب سایت برای نویسندگان به خصوصی شده و امکانات بیشتری را برای انتشار پست مهمان و بازاریابی در شبکه های اجتماعی به شما می دهد.
۳۹٫ عنوان صفحه را بهینه سازی کنید
عنوان صفحه جزیی از اطلاعاتی می باشند که به عنوان تیتر سایت شما در صفحه نتایج جستجو نمایش داده می شوند. این آیتم گوگل را از موضوعیت صفحه باخبر می کند، در نتیجه حداقل از یک کلمه کلیدی به خصوص در آن استفاده کنید. طول عنوان صفحه می بایست نهایتا ۷۰ کاراکتر بوده و به گونه ای نوشته شود که توجه کاربران را جلب کند.
به خاطر داشته باشید که رتبه کسب شده در گوگل تنها بخشی از ماجراست. به عبارتی شما می بایست کاربران را در صفحه نتایج جستجو ترغیب به کلیک بر روی سایت خود کنید. اغلب سیستم های مدیریت محتوا به شما اجازه می دهند که عنوان صفحات را به راحتی تغییر دهید.
۴۰٫ متا دیسکریپشن صفحات را بهینه سازی کنید
متا دیسکریپشن هر صفحه در زیر لینک سبز رنگ هر آیتم در نتایج جستجو نمایش داده می شود. در اینجا فضای بیشتری (۱۶۰ کارکتر) برای توصیف بهتر صفحه وجود دارد. بنابراین از چند کلمه کلیدی هدف در آن استفاده کرده، به گونه ای که بهترین توصیف از محتوای آن صفحه را داشته باشید.
توضیحات دیسکریپشن این شانس را به شما می دهد تا به افزایش جذابیت نمایش سایت خود در نتایج جستجو بپردازید. بنابراین از مهارت های بازاریابی خود بهره برده و متنی را بنویسید که کاربران را به جای کلیک بر روی ۹ آیتم دیگر، ترغیب به کلیک بر روی سایت شما کند.
با اینکه شبهاتی درباره تاثیر متا دیسکریپشن بر روی رتبه صفحه وجود دارد، اما اثبات شده است که نرخ کلیک مستقیما بر روی رتبه سایت تاثیر گذار بوده و از جمله پارامترهای مهم در الگوریتم رتبه بندی گوگل می باشد. این مسئله بدین معنیست که متا دیسکریپشن با توجه به میزان وادار کردن کاربران به کلیک بر روی سایت، به صورت غیر مستقیم بر روی رتبه صفحات تاثیر گذار است.
۴۱٫ عناوین صفحه و متا دیسکریپشن ها را متفاوت از یکدیگر بنویسید
هنگامی که شما یاد میگیرید هر صفحه نیاز به عنوان و متا دیسکریپشن داشته و می بایست متناسب با یک کلمه کلیدی بهینه سازی شده باشد، شاید اغوا شده تا یک قالب برای این کار درست کنید. به این معنی که یک متن مشخصی برای آن ایجاد کرده و تنها دست به تغییر جزیی آن در صفحات مختلف بزنید.
این کار شاید به ظاهر موجب تسریع در انجام این کار شود، اما با توجه به شبیه بودن آنها در صفحات مختلف از جمله موارد محتوای تکراری و استفاده افراطی از کلمات کلیدی (Keyword Stuffing) می باشد و ممکن است موجب جریمه سایت از طرف گوگل گردد. نوشتن محتوای مستقل برای عنوان و متا دیسکریپشن هر یک از صفحات سایت شاید کمی زمانبر بوده، اما بسیار ارزشمند است.
۴۲٫ از هدینگ های مناسب در محتوای صفحه استفاده کنید
در کدهای وبسایت شما تگ های هدری وجود داشته که از H1 شروع شده و تا H6 ادامه می یابد. این تگ ها برای اشاره به سر فصل ها و زیرمجموعه هایشان به کار برده می شود. گوگل در هنگام ارزیابی ساختار صفحه از این تگ ها استفاده کرده تا درک بهتری از محتوای آن داشته باشد.
برای بهینه سازی این قسمت می بایست طرح کلی مطلب (سرفصل ها و زیرمجموعه ها) را مشخص کرده و سپس قوانین استفاده از این تگ ها را رعایت کنید. در انتها نیز باید کلمات کلیدی متنوعی را در هر یک از هدینگ ها به کار برده تا شانس کسب رتبه حول این کلمات کلیدی را افزایش دهید.
۴۳٫ یو آر ال صفحات را بهینه سازی کنید
درباره بهینه سازی یو آر ال ها در مطالب فراوانی صحبت کرده ایم. به صورت خلاصه یو آر ال ها می بایست ثابت، کوتاه و دارای ساختاری مانند بردکرامب باشند تا هدایت کاربران آسانتر شود. اما در سطح صفحه، آنها می بایست توصیف کننده محتوای آن صفحه نیز باشند. به عنوان مثال اگر صفحه ای درباره نحوه درست کردن کیک شکلاتی دارید، یو آر ال مناسب برای آن به شکل “پخت-کیک-شکلاتی” می تواند باشد. عنوان انتخابی توصیف کننده مطلب بوده و مطمئنا بهتر از یو آر الی مانند “دستور-تهیه-۳۳۲۲” می باشد.
در حالت کلی از استفاده از اعداد و کارکترهای خاص در یو آر ال خودداری نموده و به جای آن از کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید. حالت ایده آل برای یک یو آر ال اینست که کاربر تنها با نگاه کردن به یو آر ال صفحه به موضوع محتوای آن پی ببرد.
۴۴٫ در هر صفحه چند صد کلمه محتوای مستقل بنویسید
هر یک از صفحات سایت بهتر است داری مقداری محتوا باشد. در غیر این صورت ممکن است که گوگل آن صفحه را بی ارزش پنداشته و تصور کند که این صفحه برای فریب کاربران و الگوریتم جستجو ایجاد شده است. واضح است که طول محتوای متن به موضوع آن صفحه وابسته است، اما در هر صورت شما می بایست چند صد کلمه درباره آن بنویسید.
همچنین این محتوا می بایست به صورت مستقلی تهیه شده و از جای دیگری کپی نشده باشد، مگر اینکه دلیل مشخصی برای آن وجود داشته باشد. این توضیح برای صفحات محصولات و خدمات قابل برقرار است. برای پست های وبلاگ نیز بهتر است که ۱۰۰۰ کلمه درباره موضوع مورد نظر محتوا تولید کنید.
نگران محتوا در صفحه اصلی سایت نباشید. تنها به این نکته توجه کنید که صفحه اصلی دارای طراحی خوبی بوده تا بتواند کاربران را به صفحات مورد نظرشان هدایت کند.
۴۵٫ صفحات به خصوص برای کلمات کلیدیتان ایجاد کنید
شاید بعضی از افراد با این کار خیلی موافق نباشند، اما همچنان ما نقاط مثبتی را در این راهکار مشاهده می کنیم. برای برخی از مهمترین عبارات و کلمات کلیدی سایت، صفحات مجزایی به همراه عناوین مرتبط با آن کلمات کلیدی ایجاد کنید. نکته ای که در اینجا حائز اهمیت است، اینست که صفحات به وجود آمده می بایست کاملا طبیعی به نظر برسند. به عبارت دیگر اضافه کردن کلمات کلیدی دیگری به عنوان صفحه ای که هیچ ارتباطی با آن ندارد، حتی ممکن است موجب آسیب رساندن به رتبه سایت نیز شود. در هر حال طبیعی عمل کنید.
۴۶٫ در خلال متن محتوا، کلمات کلیدی را به کار ببرید
قانون مشخصی برای چگونگی محاسبه چگالی یک کلمه کلیدی در یک صفحه توسط گوگل وجود ندارد. در حقیقت گوگل به واسطه الگوریتم مرغ مگسخوار، توجه ویژه ای به عبارات هم معنی و نزدیک به کلمه کلیدی می کند. اما با این حال استفاده چند باره از کلمات کلیدی در درون متن همچنان ایده خوبی محسوب می شود. این کار موجب افزایش ارتباط محتوای سایت با عبارات جستجو شونده توسط کاربران می گردد. در نتیجه گوگل درک بهتری از سایت و برند شما کسب می کند.
با این حال این استفاده از کلمات کلیدی می بایست به صورت کاملا طبیعی باشد. اگر این کار به صورت طبیعی صورت نگیرد، گوگل آن را به منزله استفاده افراطی از کلمات کلیدی تلقی می کند. در نتیجه به خاطر وجود الگوریتم پنگوئن، رتبه آن صفحه از سایت با کاهش شدیدی مواجه خواهد شد.
۴۷٫ مطالب بلند بنویسید
هیچ قانونی درباره اندازه طول محتوا وجود ندارد. به کرات مشاهده کرده ایم که مطالب کوتاه به صورت گسترده ای به اشتراک گذاشته شده و لینک های زیادی را دریافت کرده اند، در طرف مقابل نیز ایبوک های چند صد صفحه ای نیز در وب وجود دارند که هیچ توجهی به آنها نمی شود.
کیفیت و جذابیت کار شما مهمتر از طول آن می باشد. اما آمارها نشان می دهد که مطالب بلندتر در سئو و جذب بک لینک محبوب تر هستند. این گونه مطالب بلند چند هزار کلمه ای دارای جزییات بیشتری بوده، کاربردی تر و خاصتر از مطالب کوتاهتر هستند و در نتیجه توجهات بیشتری را به سمت خود جلب می کنند.
۴۸٫ به صورت منظم دست به تولید و انتشار محتوا بزنید
گوگل توجه زیادی به بروز رسانی سایت شما می کند. شاید شما تا همین پنج سال پیش وبلاگ بسیار فعالی داشتید و چندین هزار مطلب در آرشیو سایت شما وجود داشته باشد. اما چند سالیست که دست به کار خاصی نزده اید. در چنین شرایطی احتمالا مشاهده می کنید که ترافیک سایتتان روز به روز در حال کاهش است.
توصیه ما در اینجا سرعت دادن به انتشار محتوا نیست، بلکه انتشار محتوای با کیفیت همیشه از اهمیت بیشتری برخوردار است. بنابراین همواره هفته ای یک بار هم که شده وبلاگ سایت را بروز رسانی کنید.
۴۹٫ محتوای سایت را کاربردی تر کنید
در طول همین مطلب چندین بار اشاره کردیم که محتوای سایت برای رسیدن به موفقیت بایست از کیفیت بالایی برخوردار باشد. علت آن هم ارزیابی گوگل از کیفیت محتوای شما در هنگام رتبه بندی آن می باشد. اما کیفیت بالای محتوا در چه مواردی خلاصه می شود؟
یکی از مهمترین پارامترهای کیفیت محتوا، کاربردی بودن آن است. محتوای مورد نظر شما چقدر برای کاربران مفید است؟ آیا به دقت به سوالات آنها پاسخ داده می شود؟ آیا راهنمایی های صحیح به آنها داده می شود؟
۵۰٫ محتوای سایت را خاصتر کنید
محتوای شما جهت گرفتن رتبه بهتر نسبت به رقبا نیاز دارد که کمی متفاوت از آنها باشد. اگر در حال رقابت با سایت های بسیار بزرگی هستید و میخواهید در رتبه بالایی قرار گیرید، اهمیت این مسئله دو چندان می شود و زحمت زیادی را برای تولید هر محتوا بایست بکشید.
اما اگر موضوعات مورد نظر شما در محتوا خیلی خاص بوده و دست روی موضوعات بگذارید که کسی به دنبال آنها نباشد، ممکن است محتوای شما هیچ وقت دیده نشود. در بسیاری از جهات، سئو صرفا بهتر بودن از رقباست. از مزایای این مسئله نهایت بهره را ببرید.
۵۱٫ محتوای وب سایت را به طور مرتب بروزرسانی کنید
گوگل به نحوه بروزرسانی سایت شما توجه زیادی می کند و نوع این بروزرسانی ها نیز در نظر این موتور جستجو، دارای اهمیت ویژه ایست. به عنوان مثال بروزرسانی دائم صفحه اصلی سایت با قرار دادن محصولات جدید مطمئنا خیلی بهتر از اعمال تغییرات سالانه حول چند کلمه در این صفحه می باشد.
بروزرسانی دائم وب سایت کاریست که به صرف زمان زیادی نیاز داشته و باعث افزایش اعتبار آن می گردد. همچنین افزودن محتوای جدید به وب سایت موجب افزایش بازدید کاربران و بازگشت مجدد آنها نیز می شود.
۵۲٫ اشتباهات نگارشی در صفحات را رفع کنید
گوگل دارای سیستم های شناساییست که می توانند در آن واحد به ارزیابی کیفیت محتوای یک صفحه پی ببرند. به عنوان مثال این سیستم قادر به شناسایی اشتباهات نگارشی محتوا بوده و حتی می تواند قدرت بیان نویسنده آن را ارزیابی کند.
حتی اگر محتوای یک صفحه دارای اطلاعات نابی باشد، اما وجود اشتباهات نگارشی موجب افت رتبه آن توسط گوگل خواهد شد. تنها چند دقیقه بررسی مجدد محتوا از این حیث و رفع این گونه مشکلات می تواند تاثیر خوبی بر روی رتبه آن داشته باشد. بنابرین قبل از انتشار محتوا حتما نسبت به ویرایش آن اقدام کنید.
۵۳٫ از فایل های مدیا در محتوای متنی استفاده کنید
هر گونه بازاریابی مبتنی بر محتوا می بایست جایگاهی را برای محتوای مدیا (تصویر یا صوت) در نظر داشته باشد. جذابیت محتوای بصری مانند تصویر و ویدئو خیلی بیشتر از محتوای متنیست، چرا که درک آنها نیاز به تمرکز پایین تری داشته و کاربران می توانند آنها را به صورت عمیقی درک کنند.
دقت داشته باشید که پست های سایت حداقل از یک محتوای تصویری برخوردار بوده، حتی اگر این محتوا تنها یک تصویر ساده باشد. این مسئله موجب افزایش اعتبار محتوای سایت شده و مزیت های خود را برای افزایش رتبه سایت به همراه خواهد داشت.
۵۴٫ از محتوای مکمل بهره ببرید
استفاده از محتوای تکمیلی برای افزایش اعتبار محتوای اصلی چیزیست که این روزها به برگ برنده برخی وب سایت ها تبدیل شده است. استفاده از یک محاسبه گر اتوماتیک هزینه پروژه، چک لیست های مورد نیاز، اینفوگرافیک یا ورک شیت ها می توانند به افزایش مهارت های کاربران کمک زیادی کنند.
با اینکه شواهد مستقیمی برای دخیل بودن این موارد در الگوریتم های رتبه بندی وجود ندارد، اما وجود این محتوای مکمل می تواند کیفیت محتوا را افزایش داده و باعث جذابیت هر چه بیشتر آن گردد. نتیجه همه این تاثیرات، کسب لینک های بیشتر، تکرار بازدید ها، افزایش اشتراک گذاری و در نتیجه افزایش رتبه در گوگل خواهد بود.
۵۵٫ نرخ کلیک سایت را در موتورهای جستجو بهینه سازی کنید
به این مسئله به صورت کلی در مورد چهلم اشاره ای داشتیم. اما نیاز است که در اینجا به صورت دقیق تری آن را مورد بحث قرار دهیم. این موضوع سالهاست که مورد بحث بسیاری از کارشناسان سئو قرار دارد، اما داده های اخیر نشان می دهند که رابطه مستقیمی بین نرخ کلیک (نسبت تعداد کلیک به تعداد مشاهده وب سایت در نتایج جستجو) و رتبه سایت در نتایج جستجو وجود دارد.
در حالت کلی می توان گفت اگر نرخ متوسط کلیک (CTR) وب سایت بیشتر باشد، احتمالا جایگاه بهتری در نتایج جستجو کسب خواهید کرد. اما فرمول دقیقی برای این مسئله کشف نشده است.
بهینه سازی وب سایت برای افزایش نرخ کلیک حتی اگر تاثیری در اعتبار آن نداشته باشد، باز هم سودمند خواهد بود. بنابریان با ترغیب کاربران به کلیک بر روی سایتتان می توانید نسبت به افزایش CTR اقدام کنید. از جمله این اقدامات می توانیم به بهینه سازی عنوان صفحه و متا دیسکریپشن اشاره کنیم.
۵۶٫ لینک های نامعتبر را یافته و حذفشان کنید
گوگل علاقه ای به مشاهده لینک های نا معتبر در وب سایت ندارد. اگر در وب سایت شما لینکی وجود داشته باشد که با دنبال کردن آن به یک صفحه نامعتبر با خطای ۴۰۴ برسیم، تجربه کاربری مثبتی را ایجاد نخواهیم کرد. این مسئله نشان از اهمیت نداشتن لینک های سایت و همینطور عدم توجه شما به محتوای آن دارد.
این مسائل نشانه های خوبی نیستند و بهتر است که با صرف زمانی اندک، این لینک ها را یافته و آنها را با لینک های صحیح جایگزین کنید. برای انجام این کار می توانید از ابزار Screaming Frog SEO Spider استفاده نمایید.
۵۷٫ از برچسب های محتوایی استفاده کنید
ایجاد برچسب های محتوایی موجب دسته بندی محتوای سایت شما در ابعاد کوچک تر می شود. با استفاده از دسته بندی ها می توانید محتوای سایت را در موضوعات کلی تقسیم بندی کنید. برچسب ها این اجازه را به شما می دهند تا مولفه های خاص دیگری را تعریف کرده و محتوای سایت را در آنها بگنجانید.
اما دقت داشته باشید که به هیچ وجه در این کار زیاده روی نکنید. تنها به برچسب های کلی تر بسنده کرده و در صورتی از آنها استفاده نمایید که تعداد کافی مطلب در زیرمجموعه آن قرار دارد. در این حوزه پیشنهاد می کنیم که مطلب تاثیر برچسب ها در سئو را مطالعه فرنایید.
۵۸٫ از لیست های گلوله ای و شماره ای استفاده نمایید
فراهم کردن لیست های گلوله ای و شماره دار روش مناسبی برای جذب مخاطبان سایت است. دقت داشته باشید که همه کاربران حوصله خواندن تک تک کلمات متن محتوای سایت را ندارند. بسیاری آن ها به اسکن محتوای صفحات پرداخته و تنها به قسمت های مهم آن توجه می کنند.
وجود لیست ها به آنها کمک می کند تا موضوع محتوا را بهتر دریافت کرده و همچنین این امکان را به آنها می دهد تا در زمان نیز صرفه جویی کنند. چنین رویکردی موجب تجربه کاربری بهتر نیز می شود. همچنین این راهکار به شما اجازه می دهد تا تیترهای فرعی سایت را نیز در تگ H2 قرار داده و کلمات کلیدی ثانویه را نیز در آنها بگنجانید.
۵۹٫ از ریدایرکت های ۳۰۱ به صورت صحیحی بهره ببرید
دلایل متعددی برای استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ می تواند وجود داشته باشد همه آنها به گونه ای با سئو در ارتباطند. به عنوان مثال اگر در سایت شما صفحه ای وجود داشته باشد که بنا به دلیلی بایستی آن را حذف کنید، ریدایرکت ۳۰۱ آن صفحه به یک صفحه مرتبط می تواند اعتبار آن را به صفحه جدید منتقل کند.
با این کار به پایشگرهای موتورهای جستجو میفهمانید که صفحه قبلی دیگر وجود نداشته و صفحه جدید جایگزین آن شده است. مهمتر از همه اینکه پیاده سازی این ریدایرکت ها، اصلا کار سختی نیست.
۶۰٫ خطاهای ۴۰۴ را رفع نمایید
زمانی که کاربران اقدام به باز کردن آدرسی از سایت می کنند که وجود خارجی نداشته و یا احیانا پاک شده است، با خطایی به نام ۴۰۴ مواجه خواهند شد. شاید دلیل نمایش چنین خطایی وجود اشکال در سرور سایت باشد، اما در اغلب موارد دلیل آن جا به جایی یا حذف کامل صفحه است.
نمایش صحیح صفحه ۴۰۴ به شکلی که تجربه کاربری منفی به همراه نداشته باشد، راهکار خوبی برای این سناریو است. صفحه سفیدی که کاربر هبچ تعاملی نمی تواند با آن داشته باشد، راهکار صحیحی برای آن نیست. با تصحیح این گونه یو آر ال ها و یا ریدایرکت آن به دیگر صفحات مرتبط، می توانید قدم مثبتی در ارتقا سئو بردارید.
لینک سازی
۶۱٫ پست های مهمان در وب سایت های مرتبط منتشر کنید
یکی از جنبه های اصلی موفقیت سایت شما در حوزه سئو، تعداد بک لینک های سایت و مکان این بک لینک هاست. دامین آتوریتی وب سایت شما کاملا به این مسئله وابسته است، اما این مسئله بدین معنی نیست که بی پروا اقدام به لینک سازی برای سایت کنید.
یکی از روش های خوب لینک سازی انتشار پست مهمان در سایت های مرتبط و قرار دادن لینک سایتتان در آن صفحه است. یکی از بهترین مکان ها برای انتشار پست مهمان، وبلاگ های مرتبط با حوزه کسب و کارتان یا حتی انجمن های گفتگو فعال در این زمینه است.
۶۲٫ پست مهمان در وب سایت های با آتوریتی بالا منتشر کنید
با افزایش تجربه و اعتبار در کسب و کارتان نیاز است که پست های مهمان را در وب سایت هایی منتشر کنید که دارای آتوریتی بسیار بالایی می باشند. چنین پست هایی موجب دیده شدن هر چه بیشتر شما می گردد. وبلاگ های کوچک مرتبط با حوزه کاری شما فرصت های خوبی برای انتشار محتوا و لینک سازی محسوب می گردند. اما آتوریتی آن ها اغلب پایین است.
در عوض وب سایت هایی که دارای بازدید چند هزار نفره در روز هستند، معمولا آتوریتی بالاتری داشته و اعتبار پست مهمان در آنها بالطبع بیشتر خواهد بود.
۶۳٫ در انتخاب وب سایت ها برای پست مهمان تنوع ایجاد کنید
بعد از انتشار یک پست مهمان در وب سایت های معتبر، تاثیر مثبت آنها را پس از مدتی مشاهده خواهید کرد. اما با افزایش این پست ها می بینید که این روند دیگر تاثیر خاصی نخواهد داشت. معمولا کسب بیش از سه لینک از یک وب سایت، ضرورتی نخواهد داشت و همین تعداد کافیست.
البته افزایش تعداد پست ها در یک وب سایت از دید سئو شاید اهمیتی نداشته باشد، اما از دید کسب ترافیک بی تاثیر نخواهد بود. بنابراین بهتر است که برای افزایش اعتبار هر چه بیشتر وب سایتتان اقدام به لینک سازی در دیگر وب سایت ها نیز کنید.
این مطلب به دلیل طولانی بودن در روزهای آتی نیز به روزرسانی می شود. با بوکمارک کردن این صفحه به آن سر زده تا با ادامه مطلب همراه ما باشید.
۶۴- نکات سئو وردپرس | برترین تکنیک ها و ترفندها
وب سایتی زیبا، چشم نواز و پر از امکانات متعدد چه سودی برای شما خواهد داشت، اگر برای موتورهای جستجو بهینه سازی نشده باشد؟ در حقیقت غول های جستجو مانند گوگل و بینگ نسبت به زیبایی سایت شما بی اهمیت هستند. در عوض کیفیت محتوا، کلمات کلیدی، نام فایل ها و متن جایگزین تصاویر برای آنها مهم است.
درک خواسته های موتورهای جستجو می توانید موجب موفقیت در حیطه آنلاین زندگی شما شود. در عین حال فهم اشتباه این مفاهیم نیز موجب کنار گذاشته شدن شما از کسب و کار آنلاینتان خواهد شد.
چرا سئو در بهینه سازی برای موتورهای جستجو ضروریست؟
اگر شما مدیر یک وب سایت وردپرسی هستید، احتمالا می دانید که بهینه سازی برای موتورهای جستجو چقدر مهم است. مهم نیست که وب سایت شما چقدر زیباست یا چگونه اقدام به ساخت آن کرده اید، در هر صورت بدون سئو فعالیت های شما به ثمر نخواهد رسید. یک وب سایت مطابق با استانداردهای سئو، شانس بیشتری برای نمایش در صفحه اول نتایج جستجو داشته و در نتیجه ترافیک بیشتری کسب می کند.
سئو همیشه در دنیای آنلاین مطرح می شود. بالاخره هر کسب و کاری میخواهد در صفحه اول گوگل قرار بگیرد و بنابراین نیاز به سئو خواهد داشت. با اینکه وردپرس دارای صدها افزونه سئو کارامد است، نکات و تکنیک های متنوعی در وردپرس وجود دارند که بایستی به آنها توجه ویژه ای کنید.
در این مطلب به بیان مهمترین ترفندهای سئو در وردپرس پرداخته ایم. در صورت پیاده سازی درست این تکنیک ها، پیشرفت فراوانی در میزان نمایش وب سایت در نتایج جستجو مشاهده خواهید کرد.
۱٫ تنظیم پیوندهای یکتا
یو آر ال های صفحات و نوشته های وب سایت تحت نام پیوندهای یکتا در وردپرس شناخته می شوند. به زبان عامیانه، آنها آدرس هایی هستند که در آدرس بار مرورگر استفاده شده و کاربر به واسطه آن صفحه ای از وب سایت شما را مشاهده خواهد کرد. این پیوندها توسط دیگر وب سایت ها و موتورهای جستجو برای لینک دادن به سایت شما استفاده می شوند.
وردپرس دارای تنظیماتی برای نوع این پیوندهاست. برای تغییر آن کافیست که به مسیر تنظیمات و سپس پیوندهای یکتا بروید. در اغلب مواقع پیشنهاد می شود که تنظیمات پیشفرض این قسمت را تغییر و حالت “نام نوشته” را انتخاب کنید. چرا که در این حالت پیوندها کوتاه و قابل یاداوری توسط کاربران بوده و همچنین موتورهای جستجو نیز آنها را به راحتی ایندکس می کنند.
۲٫ ساخت نقشه سایت
وب سایت شما پس از مدتی دارای صدها یا هزاران صفحه می شود و نیاز است که برای ایندکس سریعتر صفحات، ساختار سایت را به موتورهای جستجو اطلاع دهید. ساخت نقشه وب سایت کار بسیار آسانیست. وردپرس دارای افزونه ای به نام Google XML Sitemaps است که با استفاده از آن می توانید به طور اتوماتیک نقشه سایت را ایجاد کنید. با این کار کمک زیادی به موتورهای جستجو برای ایندکس بهتر سایت می کنید.
۳٫ استفاده از گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس یک ابزار تحلیلی محبوب بوده و استفاده از آن توسط گوگل نیز پیشنهاد شده است. استفاده از آن کاملا رایگان بوده و به شما در تحلیل ترافیک سایت کمک می کند. این ابزار به شما امکان میدهد تا منابع ترافیکی، رفتار کاربران در وب سایت و دیگر پارامترهای مهم را شناسایی و از این اطلاعات در درک مخاطبین هدفتان استفاده کنید.
همچنین گوگل آنالیتیکس در موارد دیگری مانند شناسایی صفحات ۴۰۴۰، بررسی رفتار بازدیدگنندگان و شناسایی ترافیک های اسپم نیز موثر است. برای پیاده سازی، پیشنهاد می کنیم که مطلب نصب گوگل آنالیتیکس در وردپرس را مطاعه کنید.
۴٫ استفاده از پوسته های بهینه شده
وردپرس دارای پوسته های متنوعی برای استفاده در وب سایت است. با این حال در انتخاب پوسته یا تم، به جای توجه بیش از حد بر معیار زیبایی آن، بهینه بودن آن را ملاک قرار دهید. یک تم بهینه شده برای موتورهای جستجو دارای سرعت بالا و کدنویسی صحیح است. پوسته ای با معیارهای سئو، تضمین می کند که ربات های گوگل قادر به خواندن همه محتوای صفحه هستند.
فاکتورهای مهم برای در نظر گرفتن پوسته مناسب عبارتند از:
بهره بردن تم از متا تگ Open Graph برای نمایش بهتر سایت در شبکه های اجتماعی
استفاده صحیح از متا تگ عنوان صفحه و تگ های هدر
ساختاری صحیح و مطابق با استاندارهای HTML
استفاده صحیح از متا تگ کانونیکال
۵٫ استفاده از افزونه های سئو
وردپرس دارای افزونه های سئو متنوعی مانند Yoast SEO و All in One SEO است که موجب سئو بهتر وب سایت شده و در عین حال شما را به اضافه کردن عنوان صفحه، متا دیسکریپشن و کلمات کلیدی تشویق می کنند. این دو افزونه راهکار نسبتا جامعی برای سئو وردپرس محسوب می شوند.
این دو افزونه موجب ارتقا سئو داخلی وب سایت شما شده و همچنین پیش نمایشی از صفحه در نتایج جستجو ارائه می کنند. همچنین این دو افزونه نقشه سایتی را به طور اتوماتیک برای وب سایت شما می سازند. این افزونه ها کارکردهای متنوعی در حوزه های داده های متا و آنالیز محتوا دارند.
۶٫ بهینه سازی فایل های مدیا
مدیا یکی از بخش های مهم هر وب سایتی محسوب می شود. با این حال این فایلهای مدیا ممکن است که در صورت عدم استفاده صحیح، آسیب جدی به سئو وارد کنند. چگونگی نام گذاری و انتخاب تگ های مرتبط با عکس می تواند تاثیراتی در سئو داشته باشد. استفاده از تگ متن جایگزین برای تصاویر به سئو صفحه و هر چه بیشتر دیدن شدن آن تصویر در نتایج جستجو کمک زیادی می کند.
بارگذاری تصویر با یک نام بسیار بلند و پیچیده اصلا راهکار خوبی از نظر سئو محسوب نمی شود. کوتاه کردن نام تصویر و همینطور کاهش حجم آن به وسیله ابزارهای فشرده سازی می تواند به رتبه صفحه در نتایج جستجو کمک کند.
۷٫ قابلیت اشتراک گذاری مطالب سایت
شبکه های اجتماعی طرفداران زیادی در سال های گذشته پیدا کرده اند. امروه اغلب کاربران فعالیت هایی در شبکه های اجتماعی مانند توییتر، فیسبوک، لینکدین و سایرین دارند. استفاده از ابزارهای اشتراک گذاری مطالب سایت و در دسترس قرار دادن آن برای کاربران می تواند موجب به اشتراک گذاری صفحات شده و در نتیجه ترافیک بیشتری برای سایت به وجود خواهد آمد.
اضافه کردن دکمه های اشتراک در شبکه های اجتماعی در صفحات سایت علاوه بر افزایش ترافیک آن موجب افزایش اعتبار آن نیز می گردد. بنابراین هیچگاه قدرت شبکه های اجتماعی را دست کم نگیرید.
۸٫ استفاده از لینک ها و انکر تکست ها به صورت صحیح
احتمالا شما از فواید استفاده از لینک ها در پست ها آگاهید، اما از نحوه بهینه سازی آنها اطلاعی ندارید. بسیاری از صاحبین وب سایت ها فراموش می کنند که پست های وب سایت را به یکدیگر لینک دهند. لینک های داخلی موجب ارتقا سئو و تجربه کاربری می شود. همچنین لینک دادن به پست ها در مواقع لازم، امری ضروریست. دقت داشت باشید که بیخود و بی جهت تنها به خاطر لینک سازی، به صفحه دیگر لینک ندهید.
موتورهای جستجو در سالیان گذشته دچار تحولات بزرگی شده اند و در حال استفاده از معیارهای بیشتری برای محاسبه رتبه صفحات هستند. کشف ارتباط بین لینک ها از طریق انکر تکست و محتوای صفحه مبدا، همواره از نظر موتورهای جستجو موضوعی مهم بوده است. قبل از الگوریتم پنگوئن در سال ۲۰۱۲ انکر تکست ساده ترین روش موتورهای جستجو برای فهم سایت ها بود. اما امروزه گوگل پیشرفت های بیشتری داشته و وب سایت هایی که از انکر تکست استفاده غیر طبیعی می کنند را جریمه نیز می کند.
۹٫ تولید محتوای با کیفیت
پر استفاده ترین تاکتیک سئو برای افزایش رتبه سایت در نتایج جستجو چیست؟ پاسخ به این سوال محتوای با کیفیت و جذاب برای کاربران است.
برای ایجاد هر وبلاگ یا وب سایت سازمانی نیاز است که محتوای باکیفیتی برای کسب رتبه بالاتر تولید و منتشر کنیم. محتوای با کیفیت علاوه بر عاری بودن از غلط های املایی پتانسیل بالایی برای جذب مخاطبین دارد.
اما محتوای با کیفیت چه ویژگی دارد؟
اورجینال است: گوگل از کپی کردن محتوا بیزار است. نقل قول از بخشی از یک محتوا قابل پذیرش است، اما کپی کردن تمام آن به هیچ وجه قابل قبول نیست. به وضوح مشخص است که شما می توانید از ایده های دیگر محتواها استفاده کنید، اما سرقت آنها کار صحیحی نیست.
پتانسیل اشتراک گذاری زیادی دارد: محتوا بایست به اندازه ای دارای اطلاعات بوده یا جذابیت داشته باشد که مخاطبین شما را ترغیب به اشتراک گذاری آنها در شبکه های اجتماعی کند.
نیازهای کاربران را رفع کند: هدف کاربران در اغلب مواقع برای استفاده از اینترنت، یافتن اطلاعات مورد نظرشان است. ارائه محتوایی در راستای نیاز کاربران، کلیدی مهم برای موفقیت در سئو محسوب می شود. پست های آموزشی به کاربران کمک می کنند تا به پاسخ سوالات خود برسند. اکر محتوای شما به کاربران کمک کند، آنها را آموزش دهد یا از مسائلی آگاه کند، به عنوان محتوای با کیفیت شناخته خواهد شد.
۱۰٫ استفاده از تگ های هدر صحیح
در راستای سئو نیاز است که از تگ های هدر بهینه ای در وب سایت استفاده کنید. با این حال اگر در سئو تازه کار محسوب می شوید، استفاده صحیح از تگ های هدر در اولویت قرار ندارد. استفاده از تگ های هدر ساده است. تنها کافیست که از ویرایشگر وردپرس استفاده کنید و تگ مورد نظر خود از بین H1 تا H6 را انتخاب نمایید.
اما برای یک تیتر از کدام استفاده کنیم؟
تگ H1 بایستی برای تیتر اصلی صفحه استفاده شده و پیام آن کاملا واضح و قابل درک باشد. تیتر اصلی محتوا بایستی بیان کننده موضوع محتوا بوده و کاربران را به ادامه خواندن آن ترغیب کند. پس از آن نیز می توانید از تگ های H2، H3، … برای تیترهای ثانویه مطلب استفاده نمایید.
استفاده از تگ های هدر شاید در اولیت اصلی سئو نباشد، اما کمک زیادی به ارتقا تجربه کاربری می کند. تیترهای مناسب به کاربران کمک می کنند تا به موضوع محتوا پی برده و آنها را جذب خود کند.
۱۱٫ استفاده از هاست خوب
احتمالا تاکنون متوجه شده اید گه گوگل به سرعت بارگذاری وب سایت ها در هنگام رتبه بندی توجه می کند. جدا از تکنیک های مناسب سئو در ارتقا سرعت سایت، هاست خوب مهمترین نقش را در این مسئله دارد. غالبا هاست های با درایو SSD می توانند موجب سرعت بارگذاری بالاتری شوند. مجهز بودن هاست به تکنولوژی های جدید نیز می تواند در افزایش سرعت سایت کمک زیادی کند.
جمع بندی
مطمئنا تکنیک ها و نکات بسیاری در حوزه سئو وردپرس وجود دارند. اما ما در این مطلب سعی کردیم که بیان مهمترین آنها بپردازیم. ایجاد شانسی برای محتوای سایتتان، جهت نمایش در صفحه اول نتایج جستجو موضوعی مهم در بازاریابی آنلاین محسوب می شود. از این نکات بهره برده تا کاربران وب سایت را سرگرم و موتورهای جستجو مانند گوگل را ترغیب به ایجاد ترافیک برای سایت خود کنید.
۶۵- سئو دسته ها و برچسب ها در وردپرس
یکی از مبهم ترین بخش های سئو وردپرس، نحوه بهینه سازی دسته ها و برچسب هاست. بسیاری از افراد از نقش این صفحات در سئو آگاه نبوده و بعضا با اقدامات اشتباه خود در این زمینه، به سئو سایت آسیب وارد می کنند.
در این پست یاد خواهید گرفت که تفاوت بین دسته و برچسب چیست و در سئو هر کدام از این گونه صفحات بایستی به چه مواردی توجه داشت.
صفحه دسته بندی چیست؟
دسته ها به شما امکان می دهند تا چندین پست را گروه بندی کنید. چنین صفحه ای مانند صفحه بلاگ شماست، با این تفاوت که تنها پست های یک گروه مشخص در آن نمایش داده می شوند. در هنگام ساخت یک پست شما گزینه ای مبنی بر انتخاب یک یا چند دسته در اختیار دارید. در حالی که در بخش برگه های وردپرس چنین امکانی وجود ندارد.
یک پوسته بهینه شده وردپرس دسته هر پست را مانند تصویر زیر در بردکرامب نمایش می دهد.
صفحه های دسته های سایت ممکن است که دارای سایدباری مشابه با پست ها باشند. این مسئله به پوسته وب سایت شما وابسته است، اما در اغلب مواقع صفحات پست و دسته ها دارای طرح بندی مشابهی هستند. معمولا صفحه دسته دارای عناوین پست ها، تصاویرشان و همینطور توضیح کوتاهی از آنهاست. همچنین در انتهای آنها شماره ای برای صفحه بندی تمای پست های یک دسته وجود دارد.
یکی از معماری های خوب در وب سایت اینست که تمامی پست های یک گروه در یک دسته قرار گرفته و نام دسته در منوی اصلی قرار گیرد. یک وب سایت معمولی غالبا دارای چنین ساختاری است:
ساختار یک وب سایت نرمال
سئو صفجه دسته ها
از دید سئو صفحات دسته ها دارای چندین مسئله هستند. مشکل محتوای تکراری یکی از این موارد است. صفحه دسته ای که دارای توضیحات ابتدایی پست هاست، محتوای مستقلی ندارد، چرا که این اطلاعات متعلق به صفحات پست هاست. این مسئله در وب سایت های فروشگاهی نیز وجود دارد. در این گونه وب سایت ها غالبا صفحه دسته بندی دارای لیستی از محصولات بوده و محتوای اورجینالی معمولا ندارد.
بنابراین کسب رتبه در صفحات دسته بندی کار دشواریست. به خاطر همین مشکل است که گوگل در بسیاری از مواقع علاقه مند است که به جای صفحه دسته، صفحه محصولی از آن دسته را در نتایج جستجو نمایش دهد.
با یک جستجوی ساده در گوگل متوجه میشوید که در خیلی از مواقع صفحات دسته بندی در نتایج جستجو نمایش داده نمی شوند. تنها در شرایطی گوگل دست به نمایش صفحات دسته ها می زند که این صفحات نسبت به پست ها کیفیت بیشتری داشته و در عین حال بیشتر کاربران نیز از جستجوی کلمه کلیدی به دنبال صفحه دسته مورد نظر باشند.
صفحات دسته بندی در چه زمانی برای سئو مفید هستند؟
دسته ها در وبلاگ ها و وب سایت های شرکتی اغلب برای افزایش کارایی سایت و یافتن ساده تر مطالب توسط کاربران استفاده می شوند. آنها تقریبا از نظر سئو کارایی خاصی ندارند. اما در وب سایت های فروشگاهی، خدماتی یا حتی گردشگری، دسته ها نقش مهمی دارند، چرا که می توانند به عنوان صفحات فرود سایت باشند.
مثالی برایتان مطرح می کنیم. تصور می کنیم که شما وب سایتی دارید که در آن به معرفی “ویلاهای اجاره ای شمال ایران” پرداخته اید. در وب سایت شما دسته هایی با نام “ویلاهای رامسر”، “ویلاهای بابلسر” و از طرفی دیگر صفحات خود ویلا مانند “ویلای ۲۰۰۰ متری در رامسر” وجود دارند.
زمانی که کاربران به جستجوی “اجاره ویلا در رامسر” می پردازند، شما انتظار دارید که کاربران بر روی صفحه دسته ویلاهای اجاره ای رامسر فرود بیایند، نه اینکه وارد صفحه یکی از ویلاهای رامسر شوند. در صورتی که گوگل در این سناریو صفحات دسته بندی شما را در نتایج جستجو نمایش ندهد، احتمالا قضیه بدین شکل است که این موتورجستجو صفحات ویلاها را صفحات با ارزش تری نسبت به دسته ها می پندارد.
اما چگونه بر این مشکل فائق شویم؟
روش هایی وجود دارند که می توانیم به وب سایت خود کمک کنیم تا گوگل صفحات دسته ها را در نتایج جستجو نمایش دهد. در ابتدا صفحه یک دسته بایست عنوان و متا دیسکریپشن خوبی داشته باشد.
بهینه سازی عنوان و متا دیسکریپشن
انتخاب عنوان صفحه برای دسته ها همانند دیگر صفحات سایت است و از همان قوانین تبعیت می کند.
در گام بعدی صفحه دسته بایستی محتوای اورجینالی داشته باشد. برای حل این مشکل بایستی در حد چند پاراگراف محتوا به این صفحات اضافه کنید. این محتوا غالبا در بالای صفحه نمایش داده می شود. اما در حالت کلی بالا یا پایین بودن آن به تنظیمات پوسته سایت وابسته است. در صورت انجام صحیح این کارها، صفحه دسته بندی شما دارای یک عنوان بهینه، متا دیسکریپشن جذاب و یک تگ هدر H1 خوب خواهد بود.
در ادامه بهتر است که صفحات دوم به بعد یک دسته بندی را نوایندکس کنید. به عنوان مثال اگر در یک دسته دارای ۱۰۰ پست بوده و هر صفحه دسته نهایتا ۱۰ پست را در خود جای دهد، صفحه آن دسته به ده صفحه دیگر نیز تقسیم میشود. بهتر است که برای جلوگیری از محتوای تکراری صفحات دوم به بعد را نوایندکس کنید. همه این اقدامات در جهت سئو داخلی بهتر صفحه دسته ها است.
در ادامه به مسائل پیشرفته تر سئو دسته ها در وردپرس می پردازیم.
فرض می کنیم که شما همه این اقدامات را انجام داده، اما باز هم مشاهده می کنید که گوگل همچنان صفحه پست ها را به جای صفحه دسته ها نمایش می دهد. بنابراین نیاز است که در چنین شرایطی دست به اقدامات بیشتری بزنیم.
مطمئن شوید که بردکرامب قابل کلیکی در صفحات دسته ها و پست ها وجود داشته و همچنین اسکیما مارک آپ بردکرامب نیز پیکربندی شده است.در مثال ما بردکرامب برای صفحه یک ویلا به شکل زیر خواهد بود:
صفحه اصلی > ویلاهای رامسر > ویلای ۲۰۰۰ متری لب آب
در اینجا ویلاهای رامسر بایستی داری لینکی به صفحه دسته ویلاهای اجاره ای رامسر باشد. در گام بعدی بایست لینک هایی داخلی به همراه انکر تکست های مناسب برای صفحه ویلاهای رامسر ایجاد کنید. به عنوان مثال در محتوای صفحه “ویلای ۲۰۰ متری لب آب” می توانید عبارت “ویلای رامسر” را به صفحه دسته ویلاهای رامسر لینک دهید.
این لینک های داخلی به گوگل کمک می کند تا متوجه اهمیت بیشتر صفحه دسته شود. همچنین کاربران نیز می توانند به شکل بهتری در وب سایت گردش کنند.
در انتها چک کنید که نام دسته سهوا در نام یکی از پست ها وجود نداشته باشد. در صورت وجود چنین شرایطی گوگل احتمالا متوجه صفحه هدف مورد نظر شما نخواهد شد. به عنوان مثال عنوان “ویلای رامسر – ویلای اجاره ای ۲۰۰۰ متری” عنوان مناسبی برای یکی از پست ها در دسته ویلای رامسر نخواهد بود.
عنوان صفحه یک پست بایستی اختصاصا درباره ویژگی های خود ویلا بوده و عبارت مربوط به دسته در آن نباشد. همچنین محتوای آن نیز بایستی به جای تکیه بر روی نام شهر بر روی ویژگی های خود ویلا تمرکز داشته باشد. مفاهیم بالا را می توان در هر وبلاگ یا فروشگاه اینترنتی به کار برد. روش آخر جز تکنیک های پیشرفته تر بهینه سازی دسته و آرشیو ها به شمار می رود.
صفحه برچسب چیست؟
با اضافه کردن هر برچسب در هر پست، صفحه ای برای آن ایجاد می شود. یو آر ال پیشفرض صفحات برچسب به شکل www.yourdomain.com/tag/tag-name است.
برچسب همانند دسته ها اجازه گروه بندی پست ها را میدهد.
صفحه برچسب معمولا دارای قالب مشابهی با صفحه دسته است.
صفحه برچسب ها غالبا در منو نمایش داده نمی شوند، مگر اینکه شما به دلیلی آن را در این بخش قرار دهید.
صفحات برچسب ها نیز دارای مشکل مشابهی با صفحات دسته (نبود محتوای مستقل) هستند.
همان بهینه سازی که برای صفحات دسته ها در بخش قبلی مطرح شد، برای صفحات برچسب ها نیز قابل اجراست. در اغلب موارد صفحات برچسب با هدف بهبود کارایی سایت و کمک به کاربران ایجاد شده و کارکرد دیگری ندارند. در بسیاری از موارد مشاهده می شود که کاربران عبارات مشابهی با نام دسته و نام پست را در برچسب ها به کار می برند که این موضوع به هیچ وجه از نظر سئو خوب نیست.
حتی ما در چندین دفعه مشاهده کرده ایم که به ازای جستجوی نام برند به جای صفحه اصلی، صفحه برچسب در نتایج جستجو نمایش داده شده است که این موضوع به هیچ وجه تاثیر خوبی در تجربه کاربری ندارد.
راهکارهای سئو صفحه برچسب ها
در بسیاری از سناریوها پیشنهاد می شود که برچسب هایی که صفحه فرود محسوب نمی شوند (غالب برچسب ها اینگونه هستند) را نو ایندکس کنید. با این کار موتورهای جستجو این صفحات را در نتایج جستجو نمایش نمی دهند. این کار موجب صرفه جویی در زمان شما و بهینه تر شدن وب سایتتان می گردد.
دقت داشته باشید که پس از نوایندکس کردن برچسب ها، یو آر ال های آن ها را از نقشه سایت پاک کنید. اگر به هر دلیلی علاقه مند به ایندکس شدن برخی از برچسب های سایت هستید، از آنها به دقت در صفحات سایت استفاده کرده و در این استفاده زیاده روی نکنید.
اما چگونه صفحات برچسب ها را نوایندکس کنیم؟
نحوه انجام این کار به قالب یا افزونه سئو نصب شده در سایت وابسته است. اگر از افزونه Yoast SEO استفاده می کنید، بایستی از منوی آن به بخش “ظاهر جستجو” و سپس به تب “طبقه بندی ها” بروید. بخش برچسب ها را یافته و گزینه “نمایش برچسبها در نتایج جستجو” را به “نه” تغییر دهید.
عدم نمایش برچسبها در نتایج جستجو
افزونه سئو Yoast SEO Premium
افزونه سئو Yoast SEO Premium
جمع بندی
بخش دسته و برچسب به صورت پیشفرض در تمامی وب سایت های وردپرسی وجود دارند. بسیاری از افراد بهینه سازی این بخش ها را نادیده میگیرند، اما همانطور که مشاهده کردید، نادیده گرفتن آن تاثیر منفی بر روی سئو خواهد گذاشت.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.