علت اصلی سردرد روزه داران در ماه رمضان چیست؟

سردرد روزدئاران در ماه رمضان
سردرد روزدئاران در ماه رمضان
علت سردرد ، علت سردرد روزه دار
روزه داران عموما دچار سردرد و سرگیجه می شوند. برخی علت سردرد روزه داران را ضعف و گرسنگی و برخی دیگر دلیل این سردردها را ترک عادات روزانه از قبیل نوشیدن چای و.. می دانند.
تمام نکاتی که باید در مورد علت سردرد روزه داران و راه های درمان آن بدانید.

علت سردرد
علت سردرد روزه داران و یا به زبان دیگر علت سردرد در ماه رمضان چیست؟ پاسخ این سوال به دو شاخه ی اصلی تقسیم می شود که یکی مربوط به تغذیه و دیگری به کم خوابی می رسد.
از دیدگاه طب سنتی کمبود خواب و استراحت، کاهش قندخون در طول روزه داری، کم شدن مصرف کافئین، کاهش مصرف سیگار، کم آبی، کم خونی و مشکلات دستگاه گوارش و معده علل شایعی برای سردرد محسوب می شوند.
استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران، گفت:از دیدگاه طب سنتی کمبود خواب و استراحت، کاهش قندخون در طول روزه داری، کم شدن مصرف کافئین، کاهش مصرف سیگار، کم آبی، کم خونی و مشکلات دستگاه گوارش و معده علل شایعی برای سردرد محسوب می شوند.
افراد روزه دار ساعات خواب را طوری تنظیم کنند که دچار کم خوابی آزار دهنده نشوند. در این خصوص خواب قیلوله (یعنی از حدود یک ساعت به ظهر مانده، به مدت نیم ساعت خوابیدن) اثر نشاط بخشی دارد.
وی با بیان اینکه خواب با شکم پربلافاصله پس از سحر توصیه نمی شود، افزود:خواب با شکم پر باعث پیدایش طعم نامطبوع در دهان، احساس کسالت و سردرد و بی نشاطی می شود که البته خواب بلافاصله پس از افطار نیز صحیح نیست، اما خواب در ساعات اولیه شب توصیه می شود.
علت سردرد روزه داران در ماه رمضان

سردرد ناشی از کاهش قند خون

این استاد دانشکده طب سنتی گفت:افرادی که در طول روزه داری به علت کاهش قند خون دچار سردرد می شوند، باید وعده سحری را حتما مصرف کنند اما در این وعده از مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی مواد قندی فرآوری شده و شکر به مقدار زیاد بپرهیزند.

مصرف قندهای سریع الجذب مثل شکر سفید، نبات، شکلات و شیرینی تهیه شده در قنادی ها باعث جذب سریع قند خون و ترشح زیاد انسولین و به دنبال آن پایین افتادن سریع قندخون می شود و در نتیجه اعتیاد به خوردن قند و شکر و شیرینی ایجاد می شود.

سردرد به علت کم آبی

این متخصص طب سنتی ادامه داد:عدم مصرف مایعات به مقدار کافی و بروز کم آبی به خصوص در روزهای گرم تابستان در ماه رمضان، برای افراد دچار سردرد و میگرن، باعث تشدید بیماری می شود که مصرف میوه هایی مثل خیار، هندوانه، خربزه، انگور، گلابی، سیب، به، آلبالو و زردآلو در فاصله بین افطار تا سحر توصیه می شود.

سردرد به علت کاهش مصرف کافئین

این استاد دانشکده طب سنتی یکی از مهمترین علل سردرد در طول ماه رمضان را کاهش مصرف کافئین دانست و گفت:برای جلوگیری از این امر باید افراد ۲ تا ۳ هفته قبل از شروع ماه رمضان مصرف چای، قهوه و مواد دارای کافئین در رژیم غذایی خود را کاهش دهند تا به تدریج به دریافت مقدار کم آن در طول ماه رمضان عادت کنند. مصرف چای سبز بدون کافئین به جای چای سیاه در این زمینه می تواند کمک کننده باشد.

سردرد به علت کم خونی

وی یکی دیگر از علل سردرد در ماه رمضان و در ماه های دیگر سال را کم خونی عنوان کرد و گفت:به بیماران دچار کم خونی توصیه می شود شربت عسل با آب جوش (بدون لیمو ترش) بعد از سحری و قبل از خواب مصرف کنند.

این متخصص طب سنتی در پایان توصیه کرد:همچنین برای این بیماران در وعده های افطار و سحر هر بار یک لیوان شربت شیره انگور رقیق شده با آب نیز موثر خواهد بود.

hamid
ارسال دیدگاه