دانستنی های فنی برف پاک کن و شیشه شوی خودرو

اجزای سیستم برف پاک کن و شیشه شوی خودرو
تیغه برف پاک کن
تعویض تیغه های برف پاک کن
چشمی شیشه شوی
اهرم برف پاک کن و شیشه شوی
مخزن شیشه شوی
برف پاک کن شیشه عقب
برف پاک کن و شیشه شوی خودرو
سیستم برف پاک کن باید کارهای زیر را انجام دهد:
پاک کردن مؤثر باران و برف از روی شیشه.
تمیز کردن شیشه از گرد و غبار.
کارکرد مناسب در دمای بالا تا ۸۰ درجه سانتی گراد و در دمای پایین تا ۳۰ – درجه سانتی گراد.
عمر کاری در حدود ۱۵۰۰۰۰۰ سیکل.
مقاومت در برابر خوردگی های ناشی از وجود اسید، باز و … .
اجزای سیستم برف پاک کن و شیشه شوی خودرو:
موتور برف پاک کن.
بازویی برف پاک کن.
تیغه برف پاک کن.
مخزن شیشه شوی.
پمپ شیشه شوی.
اهرم بندی برف پاک کن.
لوله شیشه شوی.
چشمی شیشه شوی.

تیغه برف پاک کن

تیغه برف پاک کن از ترکیبات لاستیکی ساخته شده است که به کمک فنری که در بازوی برف پاک کن تعبیه شده، روی شیشه نگه داشته می شود. لبه تیغه برف پاک کن با زاویه ای در حدود ۴۵ درجه سطح شیشه را پاک می کند. میزان فشار تیغه روی شیشه نیز مهم است زیرا ضریب اصطکاک بین لاستیک و شیشه در حالت خشک بین ۰٫۸ تا ۲٫۵ و در حالت خیس بین ۰٫۱ تا ۰٫۶ تغییر می کند. دمای هوا و سرعت خودرو نیز بر این اعداد تاثیر می گذارد.
توصیه می شود هیچ گاه در حالت خشک سیستم برف پاک کن را فعال نکنید، زیرا در این حالت تیغه برف پاک کن صدمه می بیند و قابلیت های خود را از دست می دهد و همچنین تیغه صدمه دیده در کارکردهای آتی باعث خط افتادن و تار شدن شیشه می شود. همچنین مواد جلا دهنده گرم که توسط کارواش ها مورد استفاده قرار می گیرد به شیشه خودرو و شفافیت آن صدمه می زند.
توجه:
آلودگی شیشه های خودرو و تیغه های برف پاک کن به مواد خارجی، کارایی تیغه ها را پایین می آورد. حشرات و شیره درختان از جمله این موارد می باشد.
احتیاط:
جهت تمیز کردن شیشه ها و تیغه های برف پاک کن از آب خالص و مواد پاک کننده توصیه شده استفاده نمایید. هرگز از نفت، گازوئیل، تینر و حلال های دیگر استفاده نکنید.
هشدار:
برای اینکه مانع آسیب دیدن بازوی برف پاک کن و یا اجزای دیگر آن شوید، هیچ گاه تیغه های برف پاک کن را روی شیشه با دست حرکت ندهید.
تعویض تیغه های برف پاک کن
اگر تاثیر تیغه های برف پاک کن، بر روی شیشه به صورت های زیر باشد، احتمالا ساییده، فرسوده، شکسته و یا تیغه خاصیت الاستیکی خود را از دست داده است که در این حالت ها نیاز به تعویض دارند.
مطابق شکل، بازوی برف پاک کن را بلند کرده، مجموعه تیغه را با فشار آوردن بر اهرم فولادی در جهت جانبی بیرون کشیده و آن را خارج نمایید.
احتیاط:

سعی کنید بازوی برف پاک کن روی شیشه نیفتد.

انتهای لاستیک تیغه را گرفته و آن را مطابق شکل، آنقدر بکشید که زائده ها از محدوده حفاظ فلزی خارج شوند. نگهدارنده های فلزی را باز کرده و لاستیک تیغه جدید را جا بیندازید. بعد از نصب تیغه های جدید، خود تیغه را به عکس روش باز کردن نصب کنید.

توصیه ها

نگهدارنده فلزی را خم نکنید.
شیشه ها را قبل از نصب تیغه برف پاک کن های جدید با مایع شیشه پاک کن بشویید.
تیغه ها را در آب گرم و صابون بشویید. از الکل سفید و یا پاک کننده های بنزینی استفاده نکنید.
در آب و هوای یخبندان، تیغه های برف پاک کن جلو و عقب را بازدید نمایید تا بر روی شیشه ها یخ نزده باشند.
همیشه عملکرد آزادانه برف پاک کن شیشه های جلو و عقب را کنترل نمایید. هر گونه انباشتگی برف را از روی شیشه جلو و یا عقب تمیز نمایید.

چشمی شیشه شوی

وظیفه چشمی شیشه شوی، پاشش آب روی شیشه برای تمیز کردن بهتر شیشه است، همان طور که می دانیم با پاشش آب روی شیشه ضریب اصطکاک را پایین می آوریم و باعث می شود که کارایی تیغه برف پاک کن بالا رود و شیشه به طور کامل تمیز شود. در صورت گرفتگی و تنظیم نبودن چشمی شیشه شوی می توانید با یک سوزن مناسب گرفتگی را رفع و جهت پاشش آب را نیز تنظیم کنید.
اهرم برف پاک کن و شیشه شوی
برای روشن کردن برف پاک کن، لازم است که سوییچ موتور در وضعیت ON قرار گرفته باشد اهرم برف پاک کن دارای موقعیت های زیر می باشد.
خاموش (OFF).
دور اتوماتیک (AUTO).
دور کند (I).
دور تند (II).
این موقعیت ها در هر خودرو بر اساس طراحی ممکن است فرق کند.
برای دانستن موقعیت های بالا بر روی خودروی خود به دفترچه راهنمای آن مراجعه کنید.
در خودروهایی که مجهز به سنسور باران می باشد، در حالت اتوماتیک، برف پاک کن خودرو به طور اتوماتیک متناسب با مقدار ریزش باران تنظیم می شود. سنسور باران، در پشت آیینه وسط داخل خودرو قرار دارد و از طریق سطح خارجی شیشه جلو عمل می کند.
سنسور باران نبایستی پوشیده و یا کثیف باشد. برای یک بار حرکت تیغه های برف پاک کن و یا یک لحظه، اهرم برف پاک کن را به طرف جلو مطابق شکل حرکت دهید.
جهت شستشوی شیشه جلو، سوییچ را در وضعیت ON گذاشته و یا موتور را روشن کنید. سپس اهرم برف پاک کن را مطابق شکل به طرف خود کشیده و در همان حالت نگه دارید. مایع شستشوی در این هنگام بر روی شیشه جلو پاشیده می شود و برف پاک کن شروع به تمیز کردن می کند، هنگامی که دست خود را بر می دارید برف پاک کن ۳ بار عمل می کند و سپس می ایستد.
مخزن شیشه شوی
مخزن شیشه شوی محل ذخیره مایع شیشه شوی می باشد که نیاز شیشه شوی را به مایع شیشه شوی برای کاهش اصطکاک بین تیغه و شیشه بر طرف می کند. مقدار مایع شیشه شوی موجود در مخزن شیشه شوی خودرو را قبل از مسافرت برای مسافت های طولانی و سفر به مناطق بارانی و کوهستانی بازدید نموده و در صورت لزوم به مقدار کافی به آن اضافه نمایید. از آب معمولی نیز می توان به جای مایع شیشه شوی استفاده نمود.
ولی در آب و هوای سرد می توان از محلول شوینده های مجاز ( توصیه شده توسط شرکت سازنده) برای جلوگیری از یخ زدن مایع استفاده نمود.

هشدار:

هرگز در منبع شیشه شوی از مایع خنک کننده موتور و یا ضد یخ برای جلوگیری از یخ زدن استفاده نکنید، زیرا در صورت پاشش به شیشه خودرو، دید شما را کم کرده و به رنگ و سایر تزیینات بدنه آسیب می رساند.
برای جلوگیری از آسیب دیدن پمپ شیشه شوی، دقت کنید هنگام خالی بودن مخزن شیشه شوی، از به کار بردن آن خودداری نمایید.

برف پاک کن شیشه عقب

در خودروهای هاچ بک به دلیل طراحی آئرودینامیکی خاص این نوع خودروها، در عقب این نوع خودروها، توده هوایی به وجود می آید که باعث می شود ذرات معلق گرد و غبار خاک را به عقب خودرو پرتاب کند و نهایتاً سبب کثیف شدن عقب خودرو می گردد. به همین دلیل قسمت عقب این نوع خودروها به برف پاک کن شیشه عقب برای شستشوی شیشه عقب مجهز می باشد. ولی در خودرو های صندوق دار (سدان) این حالت به وجود نمی آید. تمام توصیه هایی که برای برف پاک کن شیشه جلو بیان شد برای شیشه عقب نیز صادق است.
در صورت کار نکردن برف پاک کن خودرو، ابتدا فیوز WIPER را در جعبه فیوز خودرو چک کنید، در صورت سوخته بودن فیوز، آن را تعویض کنید. در صورتی که ایراد از فیوز نبود برای رفع عیب به نمایندگی های مجاز شرکت سایپا یدک مراجعه کنید.
hamid
ارسال دیدگاه